DEZODORÁLÁS

A leggyakoribb hónaljproblémák

Ma már elvárás, hogy hónaljad ápolt és szőrtelen legyen. Ezt a területet a leggyorsabban borotvával tudod szőrtelenné varázsolni. Ez gyors megoldás, de így kiteszed magad a leggyakrabban kialakuló hónaljproblémáknak, mint amilyen a pirosság, az elszíneződött bőr és a szőrtüszőgyulladás. Márpedig a szőrtüszőgyulladás nem csak egy kis kellemetlenség. Amellett, hogy igen fájdalmas állapot, a későbbiekben okozhatja az adott terület hegesedését is. De mitől alakulnak ezek ki?

Bőrünkön milliószámra élnek baktériumok. Ezeknek a baktériumoknak a legkedveltebb helye a hónaljon található, hiszen ez az a bőrterület, amelynek hőmérséklete nagyjából állandó. Ezek a mikroszkopikus állatok kétféleképpen okozhatnak neked problémát. Egyrészt a bőrön kiülő izzadságban szaporodhatnak el – kellemetlen szagokat okozva –, másrészt a borotválkozás alkalmával a megsértett bőrfelületen válthatnak ki kellemetlenséget.

 

Mit tegyél, ha nem vagy elégedett a hónaljaddal?

Egy amerikai közvélemény-kutatás szerint (Forrás: Unilever) az amerikai nők 93%-a tartja a hónalját csúnyának. Hogy miért? A megkérdezettek nem az izzadást, de nem is az illatot jelölték meg elsősorban a probléma forrásának, hanem a pattanást, az elszíneződést, a sötét foltokat, az érzékenységet és a viszketést. Ezek azok a kellemetlen tünetek, melyek miatt a nők nem hordanak ujjatlan felsőket. Ha Te is hasonló cipőben jársz, ne csüggedj, van rá mód, hogy magabiztosabbnak érezd magad! Ha a hónaljad piros, egyenetlen vagy éppen viszket, az első és legfontosabb feladatod, hogy megvizsgáld a jelenleg használt izzadásgátlódat. Az izzadásgátló, ahogy az elnevezés is mutatja, meggátolja az izzadást. A legtöbb termék aluminiumsót tartalmaz, ami eltömíti a pórusokat, szárazon tart, de ez az összetevő, ami legtöbb esetben irritálhatja is a bőrt. Arról nem is beszélve, hogy károsítja a ruha anyagát is, besárgítja a fehéret.

A másik ilyen alkotóelem az alkohol, és minden, ami „paraben”-re végződik. Ezek szintén bőrszárasságot okoznak, ami főként viszketésben és kipirosodásban mutatkozik meg.

 

Miért fontos az izzadás?

Fontos tudnod, hogy az izzadás a test egyik fő mechanizmusa, amely véd attól, hogy túlmelegedj, emellett méregtelenítő funkciót is ellát úgy, hogy az anyagcsere során kiválasztott méreganyagokat a bőrödön keresztül kilöki magából.

A normál izzadásgátlók összetevői pedig pont ezt a természetes folyamatot hivatottak megakadályozni, ugyanis eltömítik a pórusaidat, megakadályozva ezzel a szervezeteden belüli méreganyagok kijutását. Az már csak hab a tortán, hogy mindezek mellett a reggeli tisztálkodás részeként egy laza mozdulattal felkent vegyszeradag a nap folyamán a bőrödön keresztül lassan felszívódik, és ott elraktározódik. Ennek, és a ki nem jutott méreganyagoknak köszönhetően az izzadságmirigyeid egy idő után megduzzadhatnak, működésük pedig rendellenessé válhat. Sőt, ez lehet ez okozhatja azt, hogy a hónaljad az eddigieknél is kellemetlenebb szagúvá válik.

 

Ha kellemetlen szagúvá vált a hónaljad…

Ha már próbáltál olyan terméket, amely bőrbarát anyagokat tartalmazott, és még sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis használata után orrfacsaróbbnak érezted a saját illatodat, mint előtte, annak az az egyik oka, hogy bőrödből elkezdtek kiürülni az évek alatt felhalmozódott méreganyagok. Ha ezt tapasztaltad, ne csüggedj, csak szabadulj meg a hónaljadban felhalmozódott káros anyagoktól, méregtelenítsd ezt a területet is. Ennek egyik módja a többszöri szaunázás. Nem tanácsos visszatérni az általános izzadásgátlódhoz, válaszd inkább a Dermaflora Natural Cosmetics 0% dezodoráló család számodra legmegfelelőbb illatos vagy illatmentes változatát!

 

Hogyan működik a Dermaflora Natural Cosmetics 0% dezodoráló család?

A természetes és bőrbarát összetevőket tartalmazó Dermaflora Natural Cosmetics 0% dezodorcsalád (roll-on, stift, gél stift, deo) hatóanyagai anélkül gátolják a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását, hogy eltömítenék pólusaidat, így megtarthatod bőröd természetes védekező mechanizmusát.