Összetevők

Ha te is odafigyelsz arra, milyen készítményeket használsz a mindennapi szépségápolásban, akkor a Dermaflora Natural Cosmetics 0% termékcsaládunkat Neked fejlesztettük ki.

Minden termékünk káros- és allergén anyagoktól mentes, hatékonyságukat a természetes, szenzitív hatóanyagoknak és a bőrvédő, hidratáló összetevőknek köszönhetik. Éppen ezért kiválóan alkalmasak az érzékeny és allergiára hajlamos bőrűek számára is.

A Dermaflora Natural Cosmetics termékcsalád tagjai egész napos komfortérzetet nyújtanak – a vegyszerek hosszú távú, káros hatásai nélkül.

 

MIÉRT ÉPP AZ ALOE VERA?

A válasz roppant egyszerű: mindenkinek, mindenhol, bármilyen életkorban használható, jótékony hatásai pedig messze földön híresek.

Az aloe vera rendkívül jó hatással van a bőrre és a hajra egyaránt. Fantasztikus hidratáló, amely könnyen felszívódik és nem hagy zsíros érzetet a bőrön, a hajat pedig nem nehezíti el.

PH értéke nagyon hasonlít az emberi bőr pH-jához, ezért négyszer gyorsabban jut és épül be a bőrbe, mint a víz. Nem árt a szervezetben zajló folyamatoknak, hanem egyensúlyba hozza és javítja azokat. Az aloe vera gazdag vitaminokban (B1, B2, B3, B6, B9, C), ásványi anyagokban (kalcium, cink, réz, vas, kálium, magnézium), aminosavakban és enzimekben, melyek kimondottan jót tesznek a bőrnek és a hajnak egyaránt. Mindezeken túl regenerálja a szöveteket a sejtek normális fejlődési ütemében, így bőrmegújító, sőt antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Antioxidáns összetevői miatt képes csökkenteni a korai öregedés jeleit.  Segíti a sebek gyógyulását, halványítja a hegeket. Az aloe vera növeli a bőr kollagéntermelését is.

Az aloe vera hatása a bőrre:

  • megóvja a korai öregedéstől
  • hidratálja, ezáltal egészséges csillogást biztosít
  • rugalmassá varázsolja
  • csökkenti az aknékat, világosabbá teszi a sötét foltokat
  • enyhíti a napégést
  • csökkenti a striákat és a narancsbőrt
  • gyógyítja a külső sebeket, és enyhíti a rovarcsípéseket
  • enyhíti a borotva okozta égető érzést

Az aloe vera hatása a hajra:

  • csillogóvá varázsolja
  • csökkenti a korpásodást
  • megelőzi a hajhullást
  • gondoskodik a fejbőr ph-egyensúlyáról
  • kondicionálja, ezáltal visszaadva a rugalmasságát

 

ARGÁNOLAJ, A FOLYÉKONY ARANY

A gyakran “folyékony aranynak” is nevezett argánolajat a Marokkóban élő argánfa magjából nyerik. Rendkívül gazdag tápanyagokban, beleértve a zsírsavakat és az E-vitamint. Az argánolaj jótékony tulajdonságai a haj és a bőr számára is rendkívül előnyösek.

Az argánolaj 200-szor több E-vitamint tartalmaz, mint az olívaolaj, ennek köszönhetően antioxidáns tulajdonságú, ezáltal védi a bőrt a korai öregedéstől. Gazdag esszenciális, 80%-ban telítetlen zsírsavakban, ezáltal hatékony segítség a bőr hidratálásában, természetes lipidrétegének regenerálásában és fenntartásában.  A fitoszterolok, melyek növényi vegyületek, hozzájárulnak a sejtek megújulásához, fényesebbé, feszesebbé téve a bőrt.   E-vitamin- és polifenoltartalmának köszönhetően visszaadja a száraz, töredezett haj fényét, selymességét és rugalmasságát, segít regenerálni a szerkezetét, valamint támogatja az egészséges, erős haj növekedését. Összetétele révén szabályozza a faggyútermelődést, segít megelőzni a tüszők gyulladását, a fejbőr irritációját és felveszi a harcot a korpásodás ellen.

Bőrhidratálás

Az argánolajat leggyakrabban a bőr hidratálására és lágyítására használják. Magas E-vitamin- és zsírsavtartalma miatt az argánolaj ideális a bőr természetes puhaságának visszanyerésére. Könnyedén felszívódik, nem hagy zsíros érzetet a bőrön, így nagyszerű természetes hidratáló. Az egész testen használható, beleértve az arcot és a nyakat is.

Kiváló hajkondicionáló

Az argánolajtól a haj finomabb, selymesebb és ragyogóabb lesz. A töredezett hajvégek, illetve a göndör haj kezelésére is tökéletesen alkalmas. Használata során egészséges csillogást kölcsönöz a hajnak.

Öregedésgátló

Az argánolaj nemcsak hidratál, hanem fiatalos ragyogást is ad a bőrnek, valamint csökkenti a ráncok láthatóságát. Antioxidáns hatása miatt az argánolaj ideális öregedésgátló, amely visszaállítja a bőr rugalmasságát és puhaságát.

Legyőzi a bőrszárazságot

Az argánolaj kiválóan alkalmas azok számára, akiknek száraz vagy ekcémás a bőrük. Az argánolaj E-vitamin- és zsírsavtartalma regenerálja és tápanyagokkal látja el a sérült bőrt, miközben megakadályozza a további szárazságot és irritációt. Az argánolaj olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek nyugtatják az érzékeny bőrt.

Felveszi a harcot az aknéval

Az akne gyakran az olajos bőr eredménye. Mivel az argánolaj nem zsíros, segít a bőr természetes nedvességtartalmának kiegyensúlyozásában, antioxidáns hatásával pedig gyógyítja a sérült bőrsejteket és csökkenti a gyulladást.

Védelmet nyújt és elősegíti a bőr gyógyulását

Az argánolaj antioxidánsai elősegítik az irritált, repedt, sérült vagy akár égett bőr gyógyulását. Az argánolajjal megelőzhető a bőrszárazság és az azzal járó sérülések, de használatával a gyógyulás is felgyorsítható.

Védelmet nyújt a terhesség okozta striák ellen

A terhességi csíkok sok nő számára jelentenek problémát, de az argánolaj ideális védelmet nyújt a striák és a megereszkedett bőr ellen. Az argánolaj az E-vitaminnak köszönhetően ugyanis növeli a bőr rugalmasságát.

Kezek, lábak védelme

Az argánolaj lágyító tulajdonságai ideálisak a törékeny körmök, a száraz kezek és a repedezett, kemény sarkak ellen. Használatával a bőr hidratálttá válik, a körmök erősek és egészségesek lesznek.

 

A MÉZ CSODÁJA

A mézet már Kleopátra is használta, hogy fiatalságát és szépségét megőrizze. Nem csoda, ugyanis csodákat művel a bőrrel – ezért tartalmazza sok bőrápoló termék is.

Kezdjük ott, hogy olyan alacsony a nedvességtartalma, hogy a környezetéből, így akár a levegőből is képes megkötni a vizet, és ezt az alacsony nedvességtatalmat messziről elkerülik a gombák és a baktériumok. A méz másik titkos fegyvere a savassága. Gondoltad volna, hogy ez az édes finomság savas? Pedig az, és ez a 3 és 4,5 közötti PH-érték szintén nem kedvez a különféle mikroorganizmusok megtelepedésének.

A méz ezeken kívül gazdag antioxidánsokban, ez a tulajdonsága pedig hozzájárul a káros UV-sugarak elleni védelemhez. Tisztít, táplál, puhít és megköti a nedvességet – a méz a bőr megfiatalításában is nagy szerepet játszik, hiszen hidratálja, ezáltal rugalmassá és gyönyörűvé teszi azt.

A méz a fáradt bőrt felfrissíti, megnyugtatja, összetevőivel serkenti, táplálja, miközben antibakteriális hatása a pattanások és aknék ellen is felveszi a harcot. Regenerálja a bőr felszínén található sejteket, aktiválja a hajszálerekben a vérkeringést, így bőröd bársonyosan puha és egészségtől ragyogó lesz.

A NÉLKÜLÖZHETETLEN VÍZ

A víz életünk nélkülözhetetlen eleme, amire szervezetünknek nagy szüksége van. Így van ez a bőrünkkel is, hiszen víztartalmának csökkenése idő előtti öregedéshez és egyéb bőrproblémákhoz vezethet. Éppen ezért pótlása alapvető fontossággal bír a bőr számára is. A víz a kozmetikumokon keresztül is bejuthat a bőrbe, így kiemelten fontos a készítményekben lévő víz minősége.

A bejuttatott vízmolekulák egy része a hidrogén és az oxigén mellett deutériumot, más néven nehézhidrogént is tartalmaz. A bőrben a természetes úton felhalmozódott deutérium csökkenti a kollagén- és az elasztinszálak rugalmasságát, mivel a rostok közötti hidrogénhíd-kötések merevebbek lesznek a nagyobb tömegű, beépülő deutériumatomok miatt.

A Dermaflora Natural Cosmetic 0% Hydro-Light termékek legfontosabb alkotóeleme a csökkentett deutériumtartalmú víz, amely a természetben csak az északi sarkvidéken és a magashegyekben található meg. A csökkentett deutériumtartalmú víz mérsékli a bőr külső rétegében felhalmozódó deutériumatomok számát. Emellett kedvezően hat a kollagénrostok és az elasztin struktúrájára, amelyek meghatározó szerepet töltenek be a bőr rugalmasságának és fiatalságának megőrzésében.

 

ÁLDÁSOS HIALURONSAV

Arcápoló termékeink hialuronsavat is tartalmaznak, ami egy természetes eredetű összetevő, amely az összes szövetben megtalálható, az emberi testben pedig többek között vízmegkötő szerepe is van. Egyetlen molekulája akár ezer vízmolekulát is képes megtartani. Ennek köszönhetően növeli a bőr vízmegtartó képességét, rugalmasságát, erősíti külső rétegét, és nagymértékben csökkenti a kialakult ráncok mélységét.

A kókuszolaj mint csodaszer

Ma már a kókuszolaj nemcsak a táplálkozásban, de a bőrápolásban is nagy szerepet kap. Számtalan jótékony hatását egyéb összetevőkkel kombináltuk, hogy magas színvonalú kozmetikai termékeink segíthessenek neked visszanyerni bőröd természetességét és egészségét.

Hogyan történik ez?

Az érett kókuszdió húsából kivont kókuszdióolaj könnyen felszívódik a hajba és a bőrbe egyaránt, így javítva azok védekező funkcióját. A kókuszolaj természetes gyulladáscsökkentő, illetve antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik, így kiválóan alkalmas olyan kozmetikai készítmények összetevőjének, amelyek természetes módon szállnak szembe a korunk kozmetikai készítményei által kiváltott bőrproblémákkal.

Miért válassz kókuszolajas terméket a hajadra?

Ha te is küzdöttél már a korpásodás ellen, akkor tudod, hogy amellett, hogy nem túl esztétikus látvány, a fejbőr is érzékennyé válik és viszketni kezd. Ezt a problémát oldja meg a kókuszolajos sampon. Számos kiemelkedő tulajdonsága közül az egyik, hogy könnyen behatol a hajszálak belsejébe, serkenti a hajhagymákat, megakadályozza a haj kiszáradását, fénytelenségét, miközben elősegíti annak növekedését is.

Miért jó a bőrnek?

A kókuszolaj kis méretű molekuláinak köszönhetően könnyen behatol a bőrbe, és nem tömíti el a pórusokat. Kiváló bőrpuhító hatású, megnyugtatja a száraz, viszkető bőrt is, ezért bátran használható érzékeny és gyulladt bőrre. A kókuszolajat tartalmazó készítmények megnyugtatják az irritált bőrfelületet, így pikkelysömör esetén is hatékonyan alkalmazhatók. A napégés kellemetlen tünetein is enyhítenek, valamint segítenek az elhalt hámsejtek eltávolításában és a bőr megújításában.

A kókuszolaj az arcra is kiváló, hiszen gyulladáscsökkentő hatása révén sikeresen száll szembe a bőrön elszaporodó aknékkal és pattanásokkal. Csökkenti a korai öregedés jeleit, és fokozza a bőr védekezőképességét az UV-sugarakkal szemben.